Plante krydderurter: Sådan får du dem til at trives

Estimated read time 2 min read

Krydderurter er en fantastisk måde at tilføje smag til spise, men de kan være lidt vanskelige at få til at trives. Her er nogle tips, der vil hjælpe dig med at få succes med dine krydderurter.

Vælg den rigtige jord

Krydderurter har brug for god, let jord, der er fyldt med næringsstoffer. Nogle krydderurter, som f.eks. Timian, har brug for en jord med et højt pH-niveau, så sørg for at købe jord, der er beregnet til krydderurter.

Giv dem masser af sol

Krydderurter elsker sol. Sørg for, at de får mindst 6-8 timer med direkte sollys dagligt. Hvis du ikke har meget direkte sol, plant dem i en pot og flyt dem udenfor eller omvendt, når vejret er godt.

Giv dem det rigtige vand

Krydderurter har brug for en konstant, moderat mængde vand. Undgå at overvande dem, da dette kan føre til rodrot. Vand dem regelmæssigt, men sørg for, at jorden ikke er for våd.

Fjern ukrudt

Husk at fjerne ukrudt regelmæssigt. Det kan være en god idé at lægge bark eller andet afgræsningsmateriale i nærheden af krydderurterne for at forhindre ukrudt i at vokse.

Plant nye frø regelmæssigt

Krydderurter vokser hurtigt, så sørg for at plante nye frø hver 3.-4. uge, så du altid har friske krydderurter til rådighed. Dette vil også forhindre, at planterne bliver overbefolket.

Nyd dine krydderurter

Når du har fulgt alle disse tips, skal du nyde dine krydderurter. Husk at høste dem regelmæssigt for at holde planterne sunde og stærke. Det er også en god idé at dele nogle frø med venner og familie, så de også kan nyde fordelene ved krydderurter.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours